Radio Hertogjansplace
AfrikaanderbuurtRotterdam van toen

Herstelwerkzaamheden aan rails van de NS, RTM en RET in de Putselaan, 1953

Deze laan dankt zijn naam aan het land van Putten Overmaze. Charlois was oorspronkelijk een deel van het land ‘Putten over die Maze’. Putten behoorde van 1361 tot 1456 aan de heren van Gaesbeek en is daarna aan de hertog van BourgondiĆ« gekomen. Een gedeelte van de Putsebocht heette voor 1902 Tolbocht.

In 1927 zijn voorbereidende plannen voor het klooster en de naastgelegen St. Louis school gemaakt met een terreinindeling. In de periode 1976-1979 hebben er diverse interne verbouwingen plaatsgehad, zoals het aanbrengen van een lift, nieuwe verwarming, telefooncentrale, enz.

De foto komt uit de collectie historiefoto’s van het Stadsarchief Rotterdam. De informatie komt eveneens uit het Stadsarchief Rotterdam en van hetnieuweinstituut.nl

Met medewerking van Rotterdam van toen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *