Radio Hertogjansplace
Rotterdam enzo

Feyenoord start 2023 met een gelijkspel bij FC Utrecht; Toornstra scoort tegen zijn oude club

In Stadion Galgenwaard heeft Feyenoord zondag in de eerste competitiewedstrijd van 2023 puntenverlies geleden. De Rotterdammers speelden in de eredivisie bij FC Utrecht gelijk (1-1). Pas aan het einde van de tweede helft kwam het duel tot leven.
De zonnige middag in Utrecht begon rampzalig voor Feyenoord. Jens Toornstra, die afgelopen zomer de Rotterdammers verruilde voor FC Utrecht, deed zijn voormalige werkgever pijn. Op aangeven van Bas Dost trapte de aanvallende middenvelder al in de derde minuut de 1-0 achter doelman Justin Bijlow.
Marcus Pedersen baalt als uitgerekend Jens Toornstra namens FC Utrecht tegen Feyenoord heeft gescoord

Marcus Pedersen baalt als uitgerekend Jens Toornstra namens FC Utrecht tegen Feyenoord heeft gescoord© VK Sportphoto – Yannick Verhoeven
Na deze vroege tegenvaller moest Feyenoord zich oprichten in de Domstad. In de elfde minuut waren de Rotterdammers, die amper kansen creëerden, dichtbij de gelijkmaker. Aan de linkerkant van het strafschopgebied trapte Danilo de bal hard op de lat. Pas halverwege de eerste helft kreeg Feyenoord weer een mogelijkheid. Linksback Marcos López schoot de bal maar net naast.
Kijk hieronder naar het interview met Feyenoord-hoofdtrainer Arne Slot:
Hoofdtrainer Arne Slot was niet tevreden over het aanvallende spel van Feyenoord en greep daarom net na het halfuur in. Oussama Idrissi, hersteld van een blessure, viel in voor de tegenvallende Igor Paixão. De wissel had echter niet het gewenste effect. Sterker nog, FC Utrecht kreeg vlak voor de rust een enorme kans. Dost schoot namelijk op de paal. Enkele minuten later knikte Mike van der Hoorn uit een corner de bal naast.

Feyenoord nagenoeg tandeloos

De wederopstanding kwam er ook in de tweede helft niet. Feyenoord leed vaak slordig balverlies en in aanvallend opzicht konden de Rotterdammers geen vuist maken. Daarom besloot Slot om een drietal nieuwe spelers in de ploeg te zetten: Alireza Jahanbakhsh, Mats Wieffer en Santiago Gimenez voor Danilo, Javairô Dilrosun en Jacob Rasmussen.
Feyenoord-spits Santiago Gimenez vecht met Modibo Sagnan van FC Utrecht om de bal

Feyenoord-spits Santiago Gimenez vecht met Modibo Sagnan van FC Utrecht om de bal© VK Sportphoto – Yannick Verhoeven
Voor FC Utrecht, dat in de winterstop Henk Fraser als hoofdtrainer zag vertrekken na een incident op de training met Amin Younes, leek niets aan de hand. Pas in de zeventigste minuut gaf Feyenoord in aanvallend opzicht een teken van leven. Na een lange combinatie schoot Sebastian Szymanski de bal maar net over de goal van FC Utrecht. Ook invaller Santiago Gimenez kon doelman Vasilios Barkas niet verschalken.
In de slotfase bleef Feyenoord in leven toen Anastasios Douvikas voor FC Utrecht de bal op de paal knalde. In de laatste minuut trokken de Rotterdammers de stand nog gelijk. Alireza Jahanbakhsh poeierde de 1-1 tegen de touwen. Vervolgens golfde het spel op en neer.
Feyenoord kreeg nog goede mogelijkheden op het winnende doelpunt. Idrissi krulde zijn poging nipt naast en aanvoerder Orkun Kökçü zag zijn schot gepakt worden door Barkas. Aan de andere kant hield Bijlow nog Younes van scoren af. Even leek Feyenoord het duel met FC Utrecht nog te gaan winnen toen Gimenez de bal diep in blessuretijd erin kopte, maar de Mexicaan stond daarbij buitenspel. Uiteindelijk moest het team uit Rotterdam-Zuid genoegen nemen met één punt.

FC Utrecht-Feyenoord 1-1 (1-0)

3′ 1-0 Jens Toornstra
90′ 1-1 Alireza Jahanbakhsh
Opstelling Feyenoord: Bijlow; Pedersen, Rasmussen (59′ Wieffer), Hancko, López (78′ Bullaude); Geertruida, Kökçü, Szymanski; Dilrosun (59′ Jahanbakhsh), Danilo (59′ Gimenez), Paixão (33′ Idrissi)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *