Radio Hertogjansplace
Rotterdam enzo

KLM en Air France waarschuwen voor datalek in Flying Blue-spaarprogramma

Hackers hebben toegang gehad tot de systemen van het Flying Blue-spaarprogramma van KLM en Air France. De luchtvaartmaatschappijen waarschuwen getroffen gebruikers in een mail dat hun persoonlijke gegevens mogelijk zijn buitgemaakt.

KLM bevestigt dat er sprake was van een datalek. Daarbij zijn volgens de luchtvaartmaatschappij gegevens van Flying Blue-klanten ingezien. Het datalek is gemeld bij de Autoriteit Persoonsgegevens en de Franse toezichthouder CNIL.

“Ons IT-beveiligingsteam heeft maatregelen genomen om het datalek te dichten”, meldt KLM. “Er zijn geen gevoelige gegevens zoals paspoort- of creditcardnummers buitgemaakt.”

Bij de hack zijn volgens KLM wel andere gegevens ingezien. Het gaat om persoonlijke data, zoals voor- en achternamen, telefoonnummers, e-mailadressen, Flying Blue-nummers, spaarsaldo’s en de laatste transacties.

De Flying Blue-accounts van getroffen gebruikers zijn tijdelijk geblokkeerd. Gebruikers moeten een nieuw wachtwoord instellen om weer toegang te krijgen tot het spaarprogramma.

Bron: NU.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *