Radio Hertogjansplace
Rotterdam van toenWaalhaven

De tewaterlating van het ss Rotterdam bij de Rotterdamsche Droogdok Maatschappij, 1958

Uit het Vrije Volk van 15 september 1958:

(Van een onzer verslaggevers) Hoeveel mensen — stadgenoten én belangstellende vreemdelingen — zijn zaterdagmiddag van de tewaterlating van de „Rotterdam” getuige geweest? Wel, schattingen zijn niet gemakkelijk, maar vermoedelijk is het aantal kijkers ruim tweehonderdduizend geweest. De meeste toeschouwers stonden op de Rechter Maasoever. Op de anders zo stille Heijplaat stonden 1700 auto’s en 1650 fietsen, brommers en motoren. Er waren 35.000 tot 40.000 mensen op de werf. Natuurlijk stelden de verkeersstromen de politiemensen voor bijzondere probleempjes, maar nergens – werden zij té moeilijk. Een legertje extra verkeersregelaars hield de zaak in goede banen. Zelfs in de tunnel deden zich geen al te ernstige opstoppingen voor.

De fotograaf is Ary Groeneveld en de foto komt uit het Stadsarchief Rotterdam. De informatie komt via delpher.nl uit het Vrije Volk van 15 september 1958.

Met medewerking van Rotterdam van toen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *