Radio Hertogjansplace
BlijdorpRotterdam van toen

de vierdaagse lopen in Diergaarde Blijdorp, 1966

Deelnemers aan de vierdaagse lopen in Diergaarde Blijdorp, augustus 1966. Op de achtergrond de Rivièrahal met de uitkijktoren.

De jaarlijkse Jeugdvierdaagse Rotterdam wordt op 2, 3, 4 en 5 augustus gehouden. De subcommissie jeugdvierdaagse van de Raad voor de lichamelijke Opvoeding organiseert deze wandeltocht, welke is bestemd voor kinderen in de leeftijd van 8 tot en met 16 jaar.

De afstanden zijn: voor kinderen van 3 tot en met 10 jaar 10 km per dag en voor kinderen van 11 tot en met 16 jaar 15 km per dag. Er wordt voor beide afstanden iedere morgen om 9 uur gestart vanaf het CVV terrein aan de Groene Kruisweg.

Maandag wordt de Vierdaagse geopend met een Vlaggenparade, die zich ‘s avonds om 19.30 uur afspeelt. Dinsdag 2 augustus wandelen de deelnemers langs de havens, woensdag 3 augustus trekt men naar Jeugdland en donderdag 4 augustus is er een Natuurspeldag, waarin het Zuiderpark een belangrijke rol speelt en vrijdag 5 augustus een bezoek aan de diergaarde.

Na afloop daarvan worden ‘s middags de deelnemers met muziek binnengehaald op het CVV-veld.

De fotograaf is Ary Groeneveld en de foto komt uit het Stadsarchief Rotterdam. De informatie komt via delpher.nl uit het Vrije Volk van 25 juli 1966.

Met medewerking van Rotterdam van toen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *