Radio Hertogjansplace
Rotterdam van toenTerbregge

De politie voert watervogels aan de Rotte, 1959

In samenwerking met politie Rotterdam en onderwijzer-vogelkenner Karel Schot heeft de Nederlandse Vereniging tot Bescherming van Dieren een grootscheepse actie op touw gezet om de hongerige vogels in deze vorstperiode van voedsel te voorzien.

Uit het Vrije Volk van 25 februari 1959:
In maart 1950 keerde een 23-jarige Rotterdamse onderwijzer uit militaire dienst terug. Hij kwam voor de vierde klas van de openbare lagere school aan het Ericaplein in Zuid te staan. Het duurde niet lang, of hij had met zijn leerlingen, jongens en meisjes van negen en tien jaar, een soort club opgericht. Elke woensdagmiddag kon men hem met een kinderstoet zien wandelen op het vrije veld waar nu Pendrecht en Zuidwijk zijn gebouwd.

Deze jonge schoolmeester, Karel Schot, was een groot natuurvriend. Het leren zien en kennen van planten en dieren was voor hem niet zo maar een hobby, alleen geschikt voor mensen met een bijzondere voorkeur en een speciale knobbel. Hij geloofde en gelooft nog, dat contact met de natuur een der voorwaarden is tot het levensgeluk en de geestelijke gezondheid van de mens.

Het begin (oorsprong) van de Rotte ligt op de grens van de gemeente Zuidplas en de gemeente Lansingerland, bij de polder Honderdveertig Morgen nabij de buurtschap Kruisweg. De rivier eindigt bij de Stadsdriehoek in Rotterdam Centrum.

De fotograaf is Ary Groeneveld en de foto komt uit het Stadsarchief Rotterdam. De informatie komt via delpher.nl uit het Vrije Volk van 25 februari 1959 en van Wikipedia.

Met medewerking van Rotterdam van toen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *