Radio Hertogjansplace
HillesluisRotterdam van toen

Een tram rijdt de tramtunnel bij de Hillevliet in, 1984.

Uit het Vrije Volk van 27 maart 1969:

Het winkelcentrum „Boulevard-Zuid”, aan de Beijerlandselaan en Groene Hilledijk gaat de opening op 1 april van de tramtunnel Randweg Hillevliet met feestvertoon vieren. Zaterdag 5 april is voor het winkelcentrum de feestdag.

Op de openingsdag zullen de gereserveerde trams, waarmee de genodigden naar IJsselmonde zullen rijden, met bloemen worden versierd. In het winkelcentrum zal tot na de Pasen gevlagd warden. Op 5 april zal vanaf ‘s middags 2 uur het tamboers en trompetterkorps „Ahoy” vrolijke muziek laten horen.

Aan de trampassagiers, die aan de nieuwe halteplaats uitstappen, zullen majorettes een zakje met paaseieren overhandigen. Bij de eieren is een briefje gevoegd, waarmee prijzen gewonnen kunnen worden. Een fotograaf zal in de tramtunnel aanwezig zijn en de vertrekkende passagiers „schieten”. Ook hieraan zijn prijzen verbonden.

In de ochtend- en middaguren zal mister X aan bezoekers vragen stellen, die bij juiste beantwoording presentjes opleveren. De bijgevoegde brief geeft kans op waardebonnen.

De foto is gemaakt door de Fototechnische Dienst Rotterdam en komt uit het Stadsarchief Rotterdam. De informatie komt via delpher.nl uit het Vrije Volk van 27 maart 1969.

Met medewerking van Rotterdam van toen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *