Radio Hertogjansplace
CentrumRotterdam van toen

Een kijkje binnen bij Jungerhans aan de toenmalige Binnenweg, 1954

Jungerhans is een voormalige winkel van huishoudelijke artikelen, waaronder serviezen en meubels. Jungerhans bestond 125 jaar: van 1882 tot augustus 2007. De winkel was bekend om haar luxe producten: Jungerhans verkocht bijvoorbeeld serviezen van Villeroy & Boch en van Wedgwood, glaswerk van Copier, en Gouds plateel. Voor jonge bruidsparen in Rotterdam was het een populaire plek voor aanschaf van de uitzet of bruidslijst.
In 1882 begon de Pruisische ondernemer Anton Jungerhans in Rotterdam een winkel in ‘galanterieën’. De winkel verhuisde in de loop der jaren een aantal keer: Van de Hoogstraat 372 naar het Hang, de Leuvehaven en de Coolsingel. Het gebouw aan de Coolsingel ging verloren bij het bombardement op 14 mei 1940.
Kort na het bombardement opende Jungerhans twee noodwinkels: één aan de Binnenweg 121 en een tweede in een winkelcentrum aan de Mathenesserlaan.
Ten slotte, in 1953, verhuisde de winkel definitief naar een eigen nieuw pand aan de Binnenweg (later Binnenwegplein). Het pand was een ontwerp van de Gebroeders Kraaijvanger. In augustus 2007 sloot Jungerhans definitief de deuren na een faillissement[Een kijkje binnen bij Jungerhans aan de toenmalige Binnenweg, 1954.De fotograaf is Frans van Dijk en de foto komt uit het
Stadsarchief Rotterdam. De informatie komt van Wikipedia.
Met medewerking van Rotterdam van toen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *