Radio Hertogjansplace
CentrumRotterdam van toen

De bouw van de Centrale Bibliotheek, 1982

De bouw van de Centrale Bibliotheek naar een ontwerp van architectenbureau Van den Broek en Bakema op de hoek van de Hoogstraat en de Binnenrotte, 1982.

Voor het ontwerp van het nieuwe gebouw van de Centrale Bibliotheek Rotterdam was een prijsvraag uitgeschreven, waarvoor onder andere ook Carel Weeber een ontwerp maakte. Het winnend ontwerp kwam van Jaap Bakema en Hans Boot van het architectenbureau Van den Broek en Bakema. Ze ontwierpen een post-modernistisch gebouw met enige gelijkenis met het Centre Pompidou in Parijs. In dat ontwerp liepen stalen buizen voor de luchtcirculatie vanaf het dak langs de gevel naar beneden. Op 7 oktober 1983 werd het gebouw officieel geopend door Koningin Beatrix.

De foto is gemaakt door de Fototechnische Dienst Rotterdam en komt uit het Stadsarchief Rotterdam. De informatie komt van Wikipedia.

Met medewerking van Rotterdam van toen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *