Radio Hertogjansplace
HillegersbergRotterdam van toen

Terras van theehuis Formentor aan de Bergse Voorplas, 1961.

Terras van theehuis Formentor aan de Bergse Voorplas, 16 maart 1961. Op de plek van theehuis Formentor vind je nu winebar Mendoza.

De Bergse Plassen zijn twee veenplassen gelegen tussen de noordelijke Rotterdamse buitenwijken Schiebroek en Hillegersberg. Ze zijn ieder circa 46 hectare groot en vanaf de Rotte per boot te bereiken via het Berg en Broeksche Verlaat.

De plassen ontstonden door turfwinning in de 17e en 18e eeuw. Begin 20e eeuw werd het gebied ontdekt als aantrekkelijk woon- en recreatiegebied door gegoede Rotterdammers. Zeilen en roeien zijn nog steeds veel beoefende activiteiten. Naast villa’s bevinden zich rond de plassen veel zomerhuisjes. De ondernemer C.N.A. Loos legde er het bekende Plaswijckpark aan.

De fotograaf is Francois Henry van Dijk en de foto komt uit het Stadsarchief Rotterdam. De informatie komt van Wikipedia.

Met medewerking van Rotterdam van toen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *