Radio Hertogjansplace
BloemhofRotterdam van toen

‘t Slag aan het Sandelingplein, 1975

‘t Slag was een bekende plek voor diverse optredens, feesten en partijen. Het gebouw is enkele jaren terug volledig vervangen en bevat nu onder andere een kinderopvang, bibliotheek en gezondheidscentrum.

Het Sandelingplein is vernoemd naar het Sandelingenambacht of Adriaan Pietersambacht in de Zwijndrechtse Waard. Sandelingenambacht is een voormalige ambachtsheerlijkheid die gelegen was in de Zwijndrechtse Waard en is opgegaan in de voormalige gemeente Sandelingen-Ambacht, die op haar beurt in 1855 opging in de huidige gemeente Hendrik-Ido-Ambacht.

De fotograaf is Ary Groeneveld en de foto komt uit het Stadsarchief Rotterdam. De informatie komt eveneens uit het Stadsarchief Rotterdam en van Wikipedia.

Met medewerking van Rotterdam van toen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *