Radio Hertogjansplace
CentrumRotterdam van toen

Het Kruisplein met het Rijnhotel, 1960

Het Rijnhotel bestaat uit een hoogbouw met 140 hotelkamers, een lager blok met een jeugdhotel (kleinere kamers met gemeenschappelijk sanitair) en een laagbouw met restaurant en congres- en sportaccommodatie. Deze algemene ruimtes zijn in de jaren zeventig in gebruik genomen als kantoorruimte en bioscoop. Het betonskelet is hoofdzakelijk bekleed met een verfijnde aluminium vliesgevel. In de gevel aan de Mauritsweg is vormgegeven aan de confrontatie van een orthogonale hoofdopzet met een stomphoekige stedenbouwkundige situatie. Bij een renovatie in 1988 zijn de hotelkamers in het hoofdgebouw vergroot en is de vliesgevel vervangen door een onderhoudsarme gevel met sandwichpanelen. Het gebouw is tezamen met de naastgelegen Pauluskerk in 2007 gesloopt voor het woongebouw Calypso van William Alsop.

De foto is gemaakt door de Fototechnische Dienst Rotterdam en komt uit het Stadsarchief Rotterdam. De informatie komt van architectuurgids.nl. http://www.architectuurgids.nl/…/typ_id/19/prj_id/178…

Met medewerking van Rotterdam van toen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *