Radio Hertogjansplace
BlijdorpRotterdam van toen

De Energiehal in 1981. De hal werd gebouwd voor de manifestatie E’55.

De Energiehal was een sport- en evenementenhal in de Blijdorpse polder in Rotterdam. De Energiehal had een oppervlakte van 6000 m². De Energiehal is gebouwd voor de tentoonstelling E55 die van mei tot september 1955 in Rotterdam werd gehouden. Deze tentoonstelling werd gehouden in de wijk Dijkzigt waar nu de Medische faculteit van de Erasmus Universiteit staat.

De Energiehal is na de tentoonstelling verplaatst naar de Blijdorpse polder, dicht bij het Kleinpolderplein en heeft jarenlang als sporthal dienstgedaan. In de jaren negentig werden in de Energiehal daarnaast vrijwel maandelijks grote hardcore-feesten gehouden. Enkele grote feesten die er gehouden zijn zijn A Nightmare in Rotterdam, Terrordome, Megarave, Eurorave, Raver’s Night. De energiehal stond in de hardcore-scene bekend om zijn kwalitatief zeer goede geluidsinstallatie. De laatste rave werd er gehouden op Koninginnedag van 30 april 1999.

In oktober 1999 werd het complex gesloopt. De Energiehal werd afgebroken om plaats te maken voor een parkeerplaats voor Diergaarde Blijdorp en een vestiging van hotel Domina, thans een hotel van het Van der Valk-concern.

De foto is gemaakt door de Fototechnische Dienst Rotterdam. De informatie komt van Wikipedia.

Met medwerking van Rotterdam van toen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *