Radio Hertogjansplace
ProvenierswijkRotterdam van toen

Buitenleven op de Haarlemmerstraat bij de Molenwaterweg, 1966

De naam van de Haarlemmerstraat spreekt voor zich. De straat bestaat niet meer.

De Molenwaterweg is vernoemd naar het Molenwater, dat daar vroeger stroomde. Dit water dankte zijn naam aan de daar gelegen Coolse molens. Via het Molenwater werd het water uit de Coolpolder in de Schie geloosd. Andere namen waren, Coolsche vaartje, Molenvliet, Molenkolk of Coolsche Boezem. De kade langs dit water heette Coolschekade, Coolskade of Kolkkade, in de volksmond ook wel Keulschekade genoemd. Waar het water in de Schie uitmondde had men een houten ophaalbrug, die vroeger de Kleine Heul heette.

De fotograaf is Lex de Herder en de foto komt uit het Stadsarchief Rotterdam. De informatie komt eveneens uit het Stadsarchief Rotterdam.

Met medewerking van Rotterdam van toen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *