Radio Hertogjansplace
KralingenRotterdam van toen

Het terrein van het Holland Pop Festival, 1970

Het Holland Pop Festival was een driedaags popfestival in 1970, in het Kralingse Bos te Rotterdam. Het muzikale evenement is de geschiedenis ingegaan als het Nederlandse antwoord op het Amerikaanse Woodstockfestival in 1969. Ondanks de regen kwamen er tienduizenden mensen op af. Het grote podium stond opgesteld op het grasveld voor de Plasmolens De Ster en De Lelie aan de rand van de Kralingse Plas.

De organisatie was in handen van Berry Visser, Georges S. Knap, Toos v.d. Sterre en Piet van Daal.(Stichting Holland Pop Festival) Het festival werd gehouden op vrijdag 26, zaterdag 27 en zondag 28 juni 1970. De belangrijkste investeerders waren het [Ministerie van Cultuur, Recreatie en Maatschappelijk Werk, CRM] met Garantie subsidie van fl.25000,- en Coca-Cola, met fl. 50.000,-.

Vrijdag: It’s a Beautiful Day – Jefferson Airplane – Stone the Crows – Santana – The Flock – Canned Heat – Hot Tuna – Pentangle – Quintessence – East of Eden (aangekondigd, maar niet opgetreden)

Zaterdag: The Byrds – Family – Dr. John the Night Tripper – Country Joe – Tyrannosaurus Rex – Renaissance (aangekondigd, maar niet opgetreden) – Third Ear Band – Al Stewart – Supersister – CCC folk & blues inc.

Zondag: Mungo Jerry – Chicago Art Ensemble – John Surman – Han Bennink – Caravan – Fairport Convention – Fotheringay – Soft Machine – Pink Floyd

Bijpodium:

Dream – Bismarck – Oscar Benton Blues Band – Focus – Ekseption – White Rabbitt – Scarry Sally Theater – Nederlands Danstheater – Tamelone – Walking Water Events

En verder: gratis kamperen – gratis medische verzorging – parkeerterreinen – boetieks – lekker luieren in de zon – goedkoop eten en drinken – kunstmarkt – filmprogramma – zwemmen in de Kralingse Plas – kindercrèche – kinderboerderij aanwezig (kinderen beneden de 10 jaar gratis toegang)

Kaarten f.35.- in voorverkoop (geldig gedurende het gehele festival)

f.40.- aan het terrein (v.a. 25 juni)

De fotograaf is Hajo Boele Piebenga en de foto komt uit het Stadsarchief Rotterdam. De informatie komt van Wikipedia.

Met medewerking van Rotterdam van toen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *