Radio Hertogjansplace
RotterdamRotterdam van toen

Sparta-Feyenoord op 20 oktober 1968

Uit de Telegraaf van 21 oktober 1968:
Feyenoord imponeerde niet op Spangen ROMEYN MET ÉÉN TREFFER „MATCHWINNER” Sparta zonder vertrouwen WIM JANSEN IN GLANSROL
Van een onzer verslaggevers:
SPARTA is dit seizoen (nog) niet toegerust met het wapen, dat de Rotterdammers al jaren achtereen tot zo’n hechte eenheid heeft gemaakt. Dat wapen heet zelfvertrouwen en juist in de thuiswedstrijd tegen Feyenoord had Sparta het zo goed kunnen gebruiken. Nu was het op het Kasteel een zeer eenzijdige vertoning, die Feyenoord al in de derde minuut, niet zonder geluk, door een treffer van Romeyn besliste. Kenmerkend voor de machteloosheid van dèeSpartanen was wel dat deze minieme voorsprong van een zeker ook niet imponerend Feyenoord verder geen enkele seconde van het steeds harder wordende duel in gevaar is geweest.

Sparta kwam door Klijnjan tot een acceptabel schot, maar dat was al voor het doelpunt van Feyenoord en de 32.500 bezoekers trokken daar nog de conclusie uit dat Sparta op eigen Kasteel de slechte competitiestart nu wel eens wilde besluiten. Maar het bleef 88 minuten lang bij dat ene schot van de hard werkende Klijnjan, die van de andere Spartaanse spitsspeler Venneker meer last dan gemak had. Op het middenveld kon Pijs niet één bal behoorlijk raken en omdat Jansen — de beste speler van het veld — bij Feyenoord in een glansrol stak, was er op dit punt van Sparta geen enkel gevaar te duchten. Heijerman en Bentzon (!) waren op papier de buitenspelers bij Sparta, maar zij waren zelden in de aanval te vinden

De fotograaf is Lex de Herder en de foto komt uit het Stadsarchief Rotterdam. De informatie komt via delpher.nl uit de Telegraaf van 21 oktober 1968.

Met medewerking van Rotterdam van toen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *