Radio Hertogjansplace
CentrumRotterdam van toen

Een kiosk op het Binnenwegplein, 1978

De Binnenweg bestond al in 1454 en was de verbinding tussen Rotterdam en Schoonderloo en Delfshaven. Het Binnenwegplein is het voetgangersgebied tussen de Coolsingel en de Karel Doormanstraat. Op de oostelijke hoek van het Binnenwegplein met de Lijnbaan staat het voormalige warenhuis van woninginrichtingbedrijf De Klerk, Meubelwarenhuis H.H. de Klerk. Vanaf 1988 tot 2014 was de boekhandel Donner gevestigd in dit kubusvormige gebouw. Aan de overkant daarvan zat tussen 1951 en 1993 het warenhuis Ter Meulen.

Op het plein staat het grote kinetische kunstwerk Two Turning Vertical Rectangles ter hoogte van de Lijnbaan. Het Binnenwegplein is een plein dat gekenmerkt wordt door zijn warenhuizen, waardoor het overdag druk bezocht wordt, maar ‘s avonds leeg is.

De foto is gemaakt door de Fototechnische Dienst en komt uit het Stadsarchief Rotterdam. De informatie komt van Wikipedia.

Met medewerking van Rotterdam van toen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *