Radio Hertogjansplace
DelfshavenRotterdam van toen

Gezicht in de Dirck Hoffstraat vanaf de Kapelstraat, Rechts de Willem Buytewechstraat 1968

De Dirck Hoffstraat draagt de naam van de Rotterdamse kunstschilder Dirck Claesz. Hoff, die in 1628 overleed. De Kapelstraat herinnert aan de Sint Jobskapel te Schoonderloo, die al in 1276 wordt genoemd. De ruïne werd pas in de 19de eeuw afgebroken. Ze lag op de nu verdwenen Algemene Begraafplaats van Delfshaven.

De Willem Buytewechstraat dankt zijn naam aan Willem Pietersz. Buytewech, 1591-1624, Rotterdams schilder en tekenaar. Het gedeelte van deze straat, gelegen ten oosten van de Pieter de Hoochweg, heette van 1920 tot 1933 Dirk Langendijkstraat.

De fotograaf is H.M. Vrijmoet en de foto komt uit het Stadsarchief Rotterdam. De informatie komt eveneens uit het Stadsarchief Rotterdam.

Met medewerking van Rotterdam van toen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *