Radio Hertogjansplace
Oude NoordenRotterdam van toen

Het gerechtsgebouw aan de Noordsingel, 1977

Een patrouillewagen van de Explosieven Opruimings Dienst (EOD) staat na een bommelding bij het gerechtsgebouw aan de Noordsingel, 26 april 1977.

Uit Trouw van 27 april 1977:

Van een onzer verslaggevers ROTTERDAM — Een valse bommelding is er de oorzaak van geweest dat gisteren het gerechtsgebouw aan de Noordsingel in Rotterdam drie uur lang ontruimd is geweest.

Om twee uur kreeg de telefoniste van het gerechtsgebouw een telefoontje van iemand die verklaarde dat er een bom geplaatst was. Bij nader onderzoek werd in de hal van de hoofdingang een vuilniszak met een verzegeld diplomatenkoffertje aangetroffen, terwijl later, in een wachtkamer van de arrondissementsrechtbank nog een verdacht uitziend pakje in zilverfolie gevonden werd, waarop de letters „RMS” voorkwamen.

De explosieven-opsporingsdienst die inderhaast uit Culemborg gekomen was, constateerde met behulp van röntgenfoto’s die ter plaatse genomen werden dat de inhoud van de beide pakketten bestond uit een wekker, elektrische draden, een brijachtige massa en stenen. Omstreeks vijf uur ‘s middags kreeg men zekerheid over de inhoud: het bleek teer te zijn.

De omgeving van het gerechtsgebouw is in een straal van tweehonderd meter afgezet geweest. Het tramverkeer over de Noordsingel was tot half zes gestremd.

De fotograaf is Ary Groeneveld en de foto komt uit het Stadsarchief Rotterdam. De informatie komt via delpher.nl uit Trouw van 27 april 1977.

Met medewerking van Rotterdam van toen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *