Radio Hertogjansplace
KralingenRotterdam van toen

Gezicht op het storten van puin van het bombardement in de Kralingse Plas, 14 augustus 1940

Uit het NRC van 10 april 2015:

Het puin van de Rotterdamse binnenstad is overal terechtgekomen. Binnen de stad, maar ook ver erbuiten. Een lang niet uitputtend overzicht.

Binnen de stad
De Blaak, De (Rotterdamse) Schie (nu Schiekade/Schieweg), De Kolk, Schiedamsesingel, Noorderhavenkade, Waterpartijen van Diergaarde Blijdorp (waar nu CS ligt), Kralingse Plas (o.a. de eilandjes, border bij Restaurant de Tuin), Pieren in de Waalhaven, Kleinpolder (als korrelbeton in huizen), Hoek van Holland (toen geen Rotterdam, nu wel), Aanleg industrieterrein Spaanse Polder, Versteviging van de pijlers van de Maasbrug.

Buiten Rotterdam
Harreweg (tussen Delft en Schiedam), voor een geplande provinciale weg, Wielwijk in Dordrecht (korrelbeton in huizen), Aanleg vliegveld Leeuwarden, Verharding van bospaden in Steenwijk (naar munitie-depots Duitsers), Verharding van bospaden in Oisterwijk Heerhugowaard, Hilversum, Dijk boven Urk (de ‘Rotterdamse Hoek’) / de Zuiderzeewerken

De fotograaf is Lex de Herder en de foto komt uit het Stadsarchief Rotterdam. De informatie komt uit het NRC van 10 april 2015.

Met medewerking van Rotterdam van toen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *