Radio Hertogjansplace
CentrumRotterdam van toen

Jongkindstraat, 1956

De Jongkindstraat gezien vanaf de Binnenweg met rechts café-restaurant Caland West en links daarvan restaurant Old Dutch aan de Rochussenstraat, 1956-1960. Op de achtergrond het Dijkzigt Ziekenhuis.

Old Dutch is het laatst overgebleven gebouw van een noodwinkelcentrum dat in het begin van de Tweede Wereldoorlog werd gebouwd om winkels te vervangen die tijdens het bombardement van mei 1940 verloren waren gegaan. Oorspronkelijk bedoeld als een tijdelijk gebouw, is het permanent in gebruik gebleven als onderkomen voor het restaurant. In de bodega is er plaats voor 200 mensen en in het restaurant kunnen 60 mensen plaatsnemen. Het gebouw is door architect J.A. Lelieveldt ontworpen in cottagestijl.

In de jaren 60 stond Old Dutch bekend als een plek waar havenbaronnen, reders, grote aannemers en slopers, bouwers, captains of industry en kapiteins van de grote vaart dineerden. De vaste cliëntele bestond verder uit zakenlieden en welgestelde heren en dames van middelbare leeftijd.

Van 1957 tot en met 1974 was Old Dutch in het bezit van een Michelinster. Beroemde gerechten uit deze tijd waren ‘Escurion’, ‘Mixed grill de poissons’ and ‘Huitres imperiales de Zélande’ (grote oesters uit Zeeland).

De foto is gemaakt door de Fototechnische Dienst Rotterdam en komt uit het Stadsarchief Rotterdam. De informatie komt van Wikipedia.

Met medewerking van Rotterdam van toen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *