Radio Hertogjansplace
Oude NoordenRotterdam van toen

Tramhalte aan de Bergselaan met reclame voor Glim, 1960

De Bergselaan dankt zijn naam aan het voormalige dorp Hillegersberg, ook wel Den Berg genoemd, dat in 1941 door Rotterdam werd geannexeerd.

De NV Glimfabriek was een fabriek van poetsmiddelen te Overschie die bestaan heeft van 1918-1970. Het bedrijf is in 1918 ontstaan uit een samenwerking van de in 1914 opgerichte NV Oliefabriek Schiedam en een groothandel in wasmiddelen en poetsartikelen. Aanvankelijk was men gevestigd aan de Korenaarstraat 45-53 te Rotterdam, maar het bedrijf groeide en verhuisde weldra naar een nieuw complex aan de Overschieseweg te Overschie. Dit karakteristieke pand had een vierkante toren waarop in grote letters het woord: Glim was aangebracht. Enkele producten van Glim:

Schoencrème Glim.
Poetspommade De Vlag.
Kachelpasta Polita
Schuurpoeder Schura
Het bedrijf werd bekend door de slogan: Wees slim, koop Glim.

Op het hoogtepunt van het bedrijf werkten er ruim honderd mensen, maar de Glimfabriek werd overgenomen door Koninklijke Zwanenberg Organon en werd in 1970 gesloten.

De foto is gemaakt door de Fototechnische Dienst Rotterdam en komt uit het Stadsarchief Rotterdam. De informatie komt eveneens uit het Stadsarchief Rotterdam en van Wikipedia.

Met medewerking van Rotterdam van toen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *