Radio Hertogjansplace
BlijdorpRotterdam van toen

Diergaarde Blijdorp in de winter, 1954

Diergaarde Blijdorp in de winter, 4 februari 1954. Een Californische zeeleeuw wordt gevoerd op het ijs van zijn bevroren vijver.

Uit het Rotterdamsch Parool van 6 februari 1954:
’t Is bij de dieren al net eender als bij de mensen. De een kan zijn lol over het ijs niet op en de ander hoopt dat het binnen de kortst mogelijke tijd warm water mag gaan regenen. Neem nou de Californische zeeleeuw uit Diergaarde Blijdorp. Hij heeft schijnbaar nog nooit zo’n plezier in zijn leven gehad als de laatste dagen. Men hakte voor hem drie bijten in het ijs en nu speelt hij samen met zijn vriendin de gehele dag ondergronds. Om het hardst zwemmen zij onder het ijs van de ene naar de andere bijt en steken zo nu en dan even het hoofd boven water om, een beetje geringschattend in onze richting te proesten. Alleen wanneer de oppasser met haringen aankomt, dragen worden zij wat toeschietelijker en zij verwaardigen zich om aan de wal te komen.

De fotograaf is Cock Tholens en de foto komt uit het Stadsarchief Rotterdam. De informatie komt via delpher.nl uit het Rotterdamsch Parool van 6 februari 1954.

Met medewerking van Rotterdam van toen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *