Radio Hertogjansplace
Oude NoordenRotterdam van toen

Vanaf de oude Zaagmolenbrug kan de bouw van de nieuwe brug goed gevolgd worden, 1954

Vanaf de oude Zaagmolenbrug kan de bouw van de nieuwe brug goed gevolgd worden, 15 juni 1954. . Op de achtergrond de behangselfabriek van Jan. Cohen op de hoek van de Crooswijksestraat en de Linker Rottekade.

Uit het Rotterdamsch parool van 16 juni 1954:
Nu de nieuwe Zaagmolenbrug al een flink stuk „boven water” is, neemt de belangstelling voor het werk dagelijks toe. De oude brug vormt een prachtig uitzichtspunt voor de toeschouwers onder wie, hoe kan het anders, heel wat ouden van dagen zijn. Omstreeks de jaarwisseling zal het verkeer over de nieuwe brug worden geleid, maar dat betekent niet dat hij dan ook klaar is. De herstelde oude en de nieuwe oeververbinding. grijpen namelijk met een hoek in elkaar en de ophaalbrug zal moeten verdwijnen voor de hele rijbreedte kan worden afgewerkt. Eer het zover is zal het wel april 1955 zijn. De arbeiders, die de fundering maken voor de nieuwe Zaagmolenbrug, hebben het aanzien van hun beton-omgeving een stuk verfraaid door het ophangen van een schilderij.

De fotograaf is Cock Tholens en de foto komt uit het Stadsarchief Rotterdam. De informatie komt via delpher.nl uit het Rotterdamsch Parool van 16 juni 1954.

Met medewerking van Rotterdam van toen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *