Radio Hertogjansplace
CentrumRotterdam van toen

De aanleg van een parkeerplaats voor het Stadstimmerhuis aan het Haagseveer, 1954

De aanleg van een parkeerplaats voor het Stadstimmerhuis aan het Haagseveer, 20 november 1954. Rechts het gemaal in de Delftsevaart, het gebouw van de Doopsgezinde Gemeente aan de Galerij en het viaduct van de spoorlijn Rotterdam-Dordrecht.

Uit het Rotterdamsch Parool van 20 november 1954:
Aan ’t Haagseveer (bij de Meentbrug) wordt door gemeentepersoneel gewerkt aan de aanleg van een parkeerterrein voor auto’s dat ongeveer vierhonderd vierkante meter groot zal zijn. Van deze plaats zijn dezer dagen de bouwketen voor de bouw van het Stadstimmerhuis verwijderd. Het is de bedoeling mettertijd hier aan de waterkant een cantine voor het Stadstimmerhuis te bouwen, maar het zal nog wel enige tijd duren voor dat gebeurt. Hoe dan ook: de automobilisten zullen blij zijn met deze aanwinst aan parkeergelegenheid, en ook ziet deze drukke hoek er nu wat beter uit.

De fotograaf is Cock Tholens en de foto komt uit het Stadsarchief Rotterdam. De informatie komt via delpher.nl uit het Rotterdamsch Parool van 20 november 1954.

Met medewerking van Rotterdam van toen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *