Radio Hertogjansplace
KralingenRotterdam van toen

De Lusthofstraat in de richting van de Voorschoterlaan, 1964

De Lusthofstraat ontleent haar naam aan de vroegere buitenplaats Lusthof. Ze lag ten oosten van de Adamshoflaan aan de Beneden-Oostzeedijk en strekte zich uit tot aan de Groene Wetering. Deze grote buitenplaats komt reeds voor in de 18de eeuw.

De Voorschoterlaan is vernoemd naar het geslacht Voorschoten, waaruit de eerste ambachtsheren van Kralingen zijn voortgekomen. De Voorschoterlaan heette van 1884 tot 1897 Avenue Prins Alexander, de Voorschoterstraat heette van 1895 tot 1965 Concordiastraat.

De foto is gemaakt door de Fototechnische Dienst Rotterdam en komt uit het Stadsarchief Rotterdam. De informatie komt eveneens uit het Stadsarchief Rotterdam

Met medewerking van Rotterdam van toen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *