Radio Hertogjansplace
CentrumRotterdam van toen

Een jongetje ruikt aan bloemen op de Meent, april 1957

De Meent loopt vanaf de Coolsingel naar de Goudsesingel en was een bekende doorbraak voor het verkeer in het vooroorlogse Rotterdam. Met een meent (of brink) werd vroeger een gemeenschappelijke weide bedoeld. Vanaf de 15e eeuw werden op de Meent ‘beestenmarkten’ gehouden.

Het oostelijk deel van de Meent tussen de Botersloot en de Goudsesingel heette voor de Tweede Wereldoorlog ‘Heerenstraat’. Die naam leeft nog voort in de naam van het aan de Meent gelegen plein tussen de Pannekoekstraat en de Botersloot, de Herenplaats.

De fotograaf is Ary Groeneveld en de foto komt uit het Stadsarchief Rotterdam. De informatie komt van Wikipedia.

Met medewerking van Rotterdam van toen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *