Radio Hertogjansplace
CentrumRotterdam van toen

Het asfalteren van de Nieuwe Binnenweg bij de Claes de Vrieselaan, 1956

Uit het Rotterdamsch Parool van 6 april 1956:
(Vaneen onzer verslaggevers) De Nieuwe Binnenweg kan in verband met asfalteringswerkzaamheden gedurende een groot deel van de zomer niet door trams worden bereden. De RET heeft daarom een uitvoerig omleggingsschema voor de lijnen 4,14 en 17 opgesteld. De trams rijden de komende maanden gedeeltelijk via Mathenesserlaan, Claes de Vrieselaan en gedeeltelijk via Westzeedyk-Havenstraat. Binnen enkele weken zal met het asfalteren van de Nieuwe Binnenweg worden begonnen. Deze straat wordt onder handen genomen van de Mathenesserlaan tot de Lage Erfbrug. Het werk geschiedt in twee etappes.

Allereerst komt het gedeelte tussen Mathenesserlaan en Claes de Vrieselaan aan bod. Gedurende deze periode zullen alle drie de tramlijnen die normaal over de Nieuwe Binnenweg rijden, worden omgeleid via de Mathenesserlaan en de Claes de Vrieselaan, waarna ze weer op de Nieuwe Binnenweg uitkomen.

Het tweede deel van de asfalteringswerkzaamheden kost de R.E.T. meer hoofdbrekens. Gedurende deze periode wordt de route van lijn 14 bekort. Deze tram vindt dan zijn eindpunt inde „lus” Mathenesserlaan—Claes de Vrieselaan—Nieuwe Binnenweg. Normaal ligt het eindpunt aan het Heemraadsplein. De lijnen 4 en 17 zullen gedurende de tweede asfalteringsperiode worden omgelegd via Claes de Vrieselaan, G. J. de Jonghweg, Westzeedijk, Havenstraat. Zij rijden dus met een grote boog om het achterste deel van de Nieuwe Binnenweg. Dat betekent een flink stuk lopen voor allen, die in deze omgeving wonen, werken of winkelen.

In het asfalteringsprogramma voor 1956 zijn ook opgenomen de Claes de Vrieselaan en de Schiedamseweg van Aelbrechtskolk tot Kuiperstraat. Met de ondergrondse werkzaamheden inde Claes de Vrieselaan is reeds in het najaar van 1955 een begin gemaakt.

De foto is gemaakt door de Fototechnische Dienst Rotterdam en komt uit het Stadsarchief Rotterdam. De informatie komt via delpher.nl uit het Rotterdamsch Parool van 6 april 1956.

Met medewerking van Rotterdam van toen

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *