De onderzeeër Hr. Ms. Tijgerhaai bij de Rotterdamsche Droogdok Maatschappij, 25 mei 1971.
Uit het Rotterdamsch Parool van 26 mei 1971:
(Van een onzer verslaggevers) ROTTERDAM, woensdag. — Vanaf een van hellingen van de Rotterdamse Droogdok Maatschappij is gistermiddag de onderzeeër „Tijgerhaai” tewatergelaten. De symbolische handeling, die het schip losmaakte van de helling, werd verricht door mevrouw B. H. Maas-Ramsay, echtgenote van de bevelhebber der zeestrijdkrachten.
De „Tijgerhaai” is van ontwerp een geheel Nederlands produkt. De bouw van het schip werd verricht door een zeer gespecialiseerd team van de RDM. Directeur L. v.d. Tas van de RDM zei na afloop te hopen, dat binnenkort weer orders voor onderzeeboten van de Koninklijke Marine zullen komen zodat het peil van de specialisten in stand gehouden kan worden.
De „Tijgerhaai” is een zusterschip van de in juli 1970 te water gelaten „Zwaardvis”. De voortstuwing wordt verzorgd door diesel-elektrische motoren. Het schip heeft slechts een schroef. Daardoor is het mogelijk de onderzeeër vrijwel geruisloos te laten varen. Dit houdt verband met de taak van de „Tijgerhaai”, het bestrijden van vijandelijke, onderzeeboten. Om diezelfde reden is de boot ook in staat om zeer langdurig en op grote diepte onder water te verblijven. De „Tijgerhaai” is uitgerust met een nieuw type lanceerinrichting, de zgn. „katapultbuizen”, die geschikt zijn voor het lanceren van verschillende typen torpedo’s op elke gewenste diepte.
De foto komt uit de Collectie Rotterdamsche Droogdok Maatschappij (RDM) en bevindt zich in het Stadsarchief Rotterdam. De informatie komt via delpher.nl uit het Rotterdamsch Parool van 26 mei 1971
Met medewerking van Rotterdam van toen