Radio Hertogjansplace
Rotterdam enzo

Nieuwe Pokémon-games in drie dagen tijd tien miljoen keer verkocht

De nieuwe Pokémon-games voor de Nintendo Switch zorgen voor verkooprecords bij Nintendo. In de eerste drie dagen dat de spellen verkocht werden, zijn wereldwijd tien miljoen exemplaren verkocht.

Het Japanse bedrijf bracht Pokémon Scarlet en Pokémon Violet op 18 november uit. Alleen al in Japan werden meer dan vier miljoen exemplaren verkocht. Daarmee is ook op de Japanse markt sprake van een record. Dat binnenlandse verkooprecord stond sinds september op naam van Splatoon 3.

De game Animal Crossing: New Horizons was de grote hit tijdens de coronapandemie, toen mensen gedwongen thuis moesten blijven en de vraag naar thuisvermaak en games toenam. Maar de nieuwste Splatoon– en Pokémon-games hebben dus voor nog betere verkoopcijfers gezorgd.

Ter vergelijking: concurrent Sony lanceerde deze maand God of War Ragnarök. Daarvan werden in de eerste week 5,1 miljoen exemplaren verkocht.

Beide Japanse entertainmentgiganten hebben voorzichtige voorspellingen gedaan voor het komende jaar, omdat de vraag in de loop van dit jaar afzwakte. Nintendo verlaagde zijn verwachting voor de verkoop van Switch-consoles met een tiende, onder meer vanwege aanhoudende chiptekorten.

Nintendo’s Switch-console is nu vijf jaar oud. Het bedrijf denkt het door de lancering van nieuwe games desondanks nog wel even vol te kunnen houden met het relatief oude apparaat.

Bron: NU.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *