Radio Hertogjansplace
Rotterdam enzo

Elon Musk en Apple hebben ruzie uitgepraat

Twitter en Apple hebben de strijdbijl begraven, meldt Elon Musk. De nieuwe Twitter-eigenaar was boos omdat Apple gedreigd zou hebben Twitter uit de App Store te verwijderen.

Musk liet woensdag weten dat hij heeft gesproken met Apple-baas Tim Cook, en zijn eerdere beschuldigingen op een misverstand bleken te berusten.

Eerder deze week beschuldigde Musk de iPhonefabrikant nog van censuur. Ook klaagde hij over de 30 procent provisie die Apple rekent. Verder beweerde hij dat Apple had gedreigd Twitter uit de App Store te verwijderen. Nu zegt hij dat dat een misverstand was: “Tim was er heel duidelijk over dat Apple dat nooit heeft overwogen.”

Musk twitterde dat hij een goed gesprek had gehad met Cook. Om te onderstrepen dat de strijdbijl is begraven, deelde hij op zijn socialemediaplatform ook een video van het “prachtige” hoofdkwartier van Apple in het Californische Cupertino.

Na de tirade van Musk maandag daalde het aandeel van Apple op de beurs. Het bedrijf werd al geplaagd door sociale onrust en coronalockdowns in China.

Bron: NU.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *