Radio Hertogjansplace
CharloisRotterdam van toen

Molen de Zandweg aan de Kromme Zandweg, 1930. Rechts de Centrale Werkplaats van de Rotterdamse Tramweg Maatschappij

Tracé en aard van de bodem hebben de naamgeving van de Kromme Zandweg bepaald. Hoewel deze weg voor 1895 Molenweg heette, komt hij blijkens de gemeenteatlas van J. Kuyper uit 1868 al onder de naam Kromme Zandweg voor. De naam Molenweg dankte hij aan de korenmolen die hier staat.

Molen De Zandweg aan de Kromme Zandweg in Charlois is een in 1723 gebouwde korenmolen. In 1959 kocht de gemeente Rotterdam deze molen en restaureerde hem volledig. In 1962 was de restauratie voltooid. De molen is regelmatig in bedrijf en is dan te bezichtigen

De fotograaf is Willem Nijholt en de foto komt uit het Stadsarchief Rotterdam. De informatie komt eveneens uit het Stadsarchief Rotterdam en van Wikipedia.

Met medewerking van Rotterdam van toen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *