Radio Hertogjansplace
Rotterdam enzo

Gegevens van 92.000 (oud-)leden Forum voor Democratie op straat door datalek

De privégegevens van ruim 92.000 (oud-)leden van Forum voor Democratie liggen op straat door een datalek, meldt RTL Nieuws donderdag. Het gaat onder meer om namen, woonadressen, telefoonnummers en rekeningnummers.

Het lek zit in de ForumApp die afgelopen weekend door partijleider Thierry Baudet is gepresenteerd. Het lek is niet alleen gevoelig omdat het om privégegevens gaat, maar ook omdat het lek het lidmaatschap van tienduizenden Nederlanders kenbaar maakt.

Onder anderen partijleider Thierry Baudet, Kamerlid Gideon van Meijeren en Viruswaarheid-voorman Willem Engel zijn getroffen. Volgens RTL Nieuws is niet duidelijk wie allemaal toegang hebben gehad tot de gelekte informatie.

FVD was tegenover NU.nl niet bereikbaar voor een reactie, maar zegt op zijn website te onderzoeken wat er precies is gebeurd. “Uit voorzorg hebben wij gevoelige systeemonderdelen tijdelijk uit de lucht gehaald”, schrijft de partij.

De partij zegt contact te hebben opgenomen met een advocaat en gaat een melding doen bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

Bron: NU.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *