Radio Hertogjansplace
Rotterdam enzo

Ramon SinkeldamSinkeldam tekent voor twee jaar bij ploeg van Van der Poel

Ramon Sinkeldam rijdt komend wielerseizoen voor Alpecin-Deceuninck. De Nederlander tekent een contract voor twee jaar bij de ploeg van Mathieu van der Poel.

Het leek er eerst op dat de 33-jarige Sinkeldam naar B&B Hotels-KTM zou vertrekken. De ambitieuze wielerploeg heeft al meerdere renners aangetrokken voor 2023, onder wie Mark Cavendish en Cees Bol, maar er is naar verluidt op sponsorgebied onzekerheid over de toekomst van de formatie.

Sinkeldam reed sinds 2018 voor Groupama-FDJ. De geboren Zaandammer boekte in zijn carrière zeven overwinningen. In 2017 werd hij Nederlands kampioen op de weg. Bij Alpecin-Deceuninck wordt Sinkeldam onderdeel van de sprinttrein.

“Het klinkt misschien een beetje cliché, maar het is wel waar: ik ben ongelooflijk blij met deze kans”, zegt Sinkeldam, die in zijn loopbaan tien keer meedeed aan een grote ronde.

“Alle puzzelstukjes vallen nu in elkaar. Ik ben erg gemotiveerd om deel uit te maken van de sprinttrein van Alpecin-Deceuninck en ik kijk ernaar uit om mijn ervaringen te delen met de andere jongens.”

Alpecin-Deceuninck versterkte zich voor 2023 al met onder anderen Kaden Groves, Søren Kragh Andersen, Quinten Hermans, Jensen Plowright en Robbe Ghys.

Bron: NU.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *