Radio Hertogjansplace
Rotterdam enzo

Toezichthouder VS wil overname Activision Blizzard door Microsoft stoppen

De Amerikaanse concurrentiewaakhond FTC wil de overname van gameontwikkelaar Activision Blizzard door Microsoft tegenhouden. De toezichthouder vreest dat de techgigant de concurrentie zal beperken.

De overname werd in januari aangekondigd. Xbox-maker Microsoft was bereid 69 miljard dollar (ruim 65 miljard euro) neer te tellen voor Activision Blizzard. Die ontwikkelaar is bekend van onder meer de spellen Call of Duty en World of Warcraft.

Maar als Microsoft merken als Call of Duty in handen krijgt, heeft het techbedrijf volgens de toezichthouder “zowel de mogelijkheid als het motief” om de concurrentie te beperken. Zo zou de prijs van Activision-spellen of de kwaliteit ervan op andere spelcomputers kunnen worden aangepast en zouden spellen of uitbreidingssets later beschikbaar kunnen komen voor bijvoorbeeld PlayStation-spelers.

De VS heeft niet als enige zorgen over de geplande overname. Ook de toezichthouders in de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk hebben de overname nog niet goedgekeurd en kijken nog naar de gevolgen voor de gamemarkt.

Eerder deze week sloot Microsoft nog een deal met pc-gameplatform Steam en Nintendo, waardoor Call of Duty daar beschikbaar komt. Ook zei het bedrijf dat het Sony heeft aangeboden om Call of Duty-spellen nog tien jaar voor de PlayStation te maken, maar het Japanse elektronicabedrijf wilde daar niet mee akkoord gaan.

Bron: NU.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *