Radio Hertogjansplace
Rotterdam enzo

27-jarige man veroordeeld tot cel- en taakstraf voor stalking via sociale media

De rechtbank heeft een 27-jarige man veroordeeld tot 228 dagen cel en een taakstraf van 100 dagen wegens maandenlange stalking van zijn ex-vriendin. Hij stuurde haar via sociale media vele dreigementen en beledigende berichten.

De man viel zijn ex-vriendin in 2021 maandenlang lastig via sociale media. Een deel van de berichten stuurde hij via een nepaccount op naam van een overleden familielid van zijn ex.

Ook belde hij haar voortdurend en kwam hij bij haar woning. Ook nadat hij een gebieds- en contactverbod opgelegd had gekregen, bleef hij haar lastigvallen.

Volgens de rechter stond de vrouw doodsangsten uit en ervoer ze veel stress door het gedrag van haar ex. Het kan volgens de rechtbank niet anders dan dat zijn gedrag ook negatieve gevolgen had voor hun twee jonge kinderen.

Van de gevangenisstraf van 228 dagen zijn 180 dagen voorwaardelijk. Om de kans op herhaling te verkleinen, moet de man begeleid gaan wonen. Ook moet hij meewerken aan een psychisch onderzoek en indien nodig een ambulante behandeling ondergaan.

Bron: NU.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *