Radio Hertogjansplace
MiddellandRotterdam van toen

De Westzeedijk, 1960. We kijken richting Vasteland

De Westzeedijk in april 1960. We kijken richting Vasteland. Rechts vinden we de ingang van het Park. Links van waar de foto gemaakt is kun je nu de Kunsthal en het Natuurhistorisch Museum vinden.

Over de Westzeedijk het volgende: Bij besluit van B&W ontving het gedeelte van Schielands Hoge Zeedijk, gelegen tussen het Vasteland en de Havenstraat, de naam Westzeedijk. De ligging van deze dijk ten westen van de oude stad verklaart de naam. De dijk zal rond het midden van de 13de eeuw zijn aangelegd. Tot 1927 liep de Westzeedijk ter hoogte van het oude kerkhof van Schoonderloo met een bocht naar de Havenstraat. Dit gedeelte ontving daarna de namen Kapelstraat, Pieter de Hoochstraat en Heiman Dullaertplein. De Westzeedijk werd ten zuiden van deze straten in westelijke richting doorgetrokken tot aan het Hudsonplein over het trac van de oude Ruigeplaatweg. De dijk schijnt vroeger ook de naam Groenedijk gedragen te hebben.

De foto is een scan van een glasdia die is gemaakt door dhr. Den Butter. De foto heb ik via Gill Steenvoorde gekregen. De informatie komt uit het Stadsarchief Rotterdam.

Met medewerking van Rotterdam van toen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *