Radio Hertogjansplace
CentrumRotterdam van toen

Tramlijn 9 op de schiedamsedijk, 1965

Tramlijn 9 op weg naar het Centraal Station passeert de Coca-Cola- en Mascotte-reclame op het hoekpand bij de Schiedamsedijk-Schilderstraat, oktober 1965. Het tramspoor is verlegd in verband met de aanleg van de metro en de tram rijdt hier tussen Schiedamsedijk en Schiedamsevest.

De Schiedamsedijk vormt een onderdeel van Schielands Hoge Zeedijk, aangelegd in het midden van de 13de eeuw. Een strook grond langs dit gedeelte van de dijk werd in 1598 als bouwgrond uitgegeven. In oude bronnen komt de straat afwisselend voor als Hoogstraat en Schiedamsedijk. In 1610 werd dit gedeelte van de dijk bestraat. Over de Schiedamsedijk en verder over Schielands Hoge Zeedijk (de latere Westzeedijk) liep de weg naar Schiedam.

De fotograaf is Ary Groeneveld en de foto komt uit het Stadsarchief Rotterdam. De informatie komt eveneens uit het Stadsarchief Rotterdam.

Met medewerking an Rotterdam van toen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *