Radio Hertogjansplace
KralingenRotterdam van toen

Zwembad Tropicana met op de achtergrond de Willemsbrug, 1989

Het plan Tropicana begon in 1986. De bouw heeft circa een jaar geduurd. Het gebouw is door architect John Fahmel ontworpen. Piet Derksen, eigenaar van Center Parks, wilde Tropicana een subketen maken binnen Center Parcs. Op 14 juli 1988 opende burgemeester Bram Peper samen met Anton Geesink officieel de dagattractie. Het doel was mensen de kans te bieden een dagje te genieten van een subtropisch zwemparadijs zonder overnachtingskosten. Bij de opening was dit bad het grootste van Center Parcs. Er werd elke zaterdagavond in het zwemparadijs een muziek-, laser- of themashow georganiseerd, met bands, bekende artiesten en feesten. De ‘Promenade Serre’ bevatte winkeltjes, restaurants en cafés in tropische atmosfeer. Uniek was boven de entree een ronddraaiend restaurant. Verder waren de faciliteiten, net zoals in Center Parcs, inclusief bijhorende vogels, planten, waterpartijen en natuursteen.

Op 29 augustus 2010 werd Tropicana als subtropisch zwemparadijs gesloten. Sinds begin 2013 was een aantal ondernemers bezig Tropicana nieuw leven in te blazen als paddenstoelenkwekerij en horecagelegenheid. De kwekerij van Rotterzwam bevindt zich intussen ergens anders, maar Rotterzwam houdt nog wel kantoor in Tropicana. De Aloha Bar heeft onderdak gevonden in de voormalige WildWaterBaan en het buitengedeelte van het zwembad.

De foto is gemaakt door de Fototechnische Dienst Rotterdam en komt uit het Stadsarchief Rotterdam. De informatie komt van WIkipedia.

Met medewerking van Rotterdan van toen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *