Radio Hertogjansplace
CentrumRotterdam van toen

De roltrappen van metrostation Beursplein op de Coolsingel, 1969

De roltrappen van metrostation Beursplein op de Coolsingel, 1969. Op de achtergrond onder andere de C&A.

Beurs is het belangrijkste metrostation in Rotterdam. Dit station ligt op de kruising van twee bundels metrolijnen, A/B/C en de dieper gelegen bundel D/E (samen alle metrolijnen). Het is daardoor een van de drukste metrostations van Rotterdam, mede doordat het onder de Coolsingel en in het centrum van Rotterdam ligt. Ook is het een onderdeel van de Koopgoot.

Station Beurs werd geopend op 9 februari 1968, toen de Erasmuslijn (destijds Noord-Zuidlijn genoemd), als eerste Rotterdamse metrolijn in gebruik kwam. Op 6 mei 1982 werd ook een station geopend aan de Calandlijn. Dit station, dat al in 1967 in ruwbouw gereed was, heette destijds station Churchillplein en was ondergronds verbonden met station Beurs. Sinds eind jaren 90 worden beide gedeelten beschouwd als één geheel, onder dezelfde naam. In 2000 werd het station opgeknapt en kreeg het een veel lichtere en modernere uitstraling. De perrons van lijn D werden dubbel zo breed om de toegenomen reizigers meer ruimte te bieden.

De fotograaf is Lex de Herder en de foto komt uit het Stadsarchief Rotterdam. De informatie komt van Wikipedia.

Met medewerking van Rotterdam van toen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *