Radio Hertogjansplace
DelfshavenRotterdam van toen

De Rochussenstraat bij de ‘s-Gravendijkwal tijdens de bouw van de tunneltraverse, 1938

De kerk is de Nieuwe Kerk van Delfshaven. De kerk is gesloopt in 1975.

De Tunneltraverse in Rotterdam is de oudste stadsautoweg van Nederland en vormt mede de verbinding van het Kleinpolderplein via de Maastunnel naar Rijksweg 16 in IJsselmonde. De Tunneltraverse is in de jaren dertig en veertig aangelegd in combinatie met de bouw van de Maastunnel. Tot de opening van de Van Brienenoordbrug in 1965 en de verbinding tussen de A13 en de A16 via het Terbregseplein in 1973 was de Tunneltraverse de belangrijkste interlokale verbinding tussen noord en zuid en werd ook gebruikt voor doorgaand verkeer van buiten Rotterdam.

De fotograaf is Jaap Tieman en de foto komt uit het Stadsarchief Rotterdam. De informatie komt van Wikipedia.

Met medewerking van Rotterdam van toen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *