Radio Hertogjansplace
CentrumRotterdam van toen

Zicht vanuit de kabelbaan van C70 op het Hofplein en Pompenburg rechts Bristol, 1970

De manifestatie C70 moet aantonen dat werkstad Rotterdam en leefstad Rotterdam toch hand ik hand kunnen gaan. Om de feestelijke ontmoeting van mens en stad te realiseren worden kosten nog moeite gespaard. Vijf maanden lang, van mei tot en met september 1970, zal de stad in het teken staan allerlei zeer uiteenlopende activiteiten van culturele, sportieve en educatieve aard. In tegenstelling tot de eerdere manifestaties speelt het hoofdprogramma van C70 zich af in het centrum van de stad. De Rotterdamse ondernemer en vicevoorzitter van de Kamer van Koophandel, Anton Fibbe, is benoemd als organisator. Wederopbouwarchitect Herman Bakker (bekend van o.a. het winkelcentrum Zuidplein, de Leuveflat en de Maastorenflat) is verantwoordelijk voor de vormgeving van de nieuwe tijdelijke bouwwerken in de binnenstad. In het centrum verrijzen tientallen caféetjes en eethuizen. Zo ondergaat vooral de Coolsingel een metamorfose. Door de komst van allerlei horeca met terrassen, buitenexposities, paviljoens, een lint van driehoekige polyester afdakjes in diverse kleuren, wandelroutes en bloembakken verandert de binnenstad in een vrolijke promenade van ruim tweeënhalve kilometer. C70 bezoekers kunnen zich in een kabelbaan over het Weena, de Coolsingel, de Binnenweg en de Karel Doormanstraat laten voeren en in vogelvlucht alle attracties zien die vijf maanden lang in het centrum staan opgesteld.

De fotograaf is Anna de Ruijter en de foto komt uit het Stadsarchief Rotterdam. De in formatie komt eveneens uit het Stadsarchief Rotterdam.

Met medewerking van Rotterdam van toen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *