Radio Hertogjansplace
CharloisRotterdam van toen

Leerlingen met bezems in de weer op de Boergoensestraat tijdens schoonmaakwedstrijd ‘Opgeruimd Staat Netjes’, 1963

Uit het Vrije Volk van 25 maart 1963:
(Van een onzer verslaggevers) Het scheelde niet veel of de bewoners van de Boergoensestraat hadden zaterdagavond met zn alle van de straat gegeeten, zo vreselijk schoon was hij. Geen stofje, geen papiertje, zelfs geen platgetrapte bananenschil lag er meer. Alles was ‘s middags enthousiast en grondig opgeveegd.

De Roteb had er part noch deel aan, de hele ‘reinigingsplechtigheid’ was uitgevoerd door veertig kinderen, leerlingen van de Prof. Kohnstammschool aan het Nachtegaalplein en de Vogelwykschool in de Zegenstraat.

Het geheel was aangekondigd ais een wedstrijd met fraaie prijzen. Beide ploegen veegden echter zo geestdriftig dat de bekwame jury geen kans zag een winnaar aan te wijzen. Het lot moest beslissen. De Prof. Kohnstammschool ging met de grootste beker strijken, de Vogelwijkschool kreeg de iets kleinere voor de verliezer.

Bovendien kregen alle kinderen die aan deze originele veegpartij (in het kader van ‘Opgeruimd staat netjes’ en georganiseerd door de wijkraad voor Oud-Charlois) hadden meegedaan een balpen voor hun moeite.

De fotograaf is Ary Groeneveld en de foto komt uit het Stadsarchief Rotterdam. De informatie komt via delpher.nl uit het Vrije Volk van 25 maart 1963.

Met medewerking van Rotterdam van toen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *