Radio Hertogjansplace
CentrumRotterdam van toen

Carel’s patatkraam aan de Nieuwe Binnenweg en de Claes de Vrieselaan, 1959

Carel’s Patat is door Carel Meijer op deze lokatie gevestigd op 20 maart 1936 volgens het Handelsregister KvK Rotterdam. Bob Mens is in 1952 bij hem gaan werken. In 1959 nam hij de zaak over en zes jaar later betaalde hij de laatste termijn aan Meijer. Tot aan zijn overlijden in 1975 heeft hij de zaak geleid, daarna nam zijn schoonmoeder de verantwoording over. Vanaf 1978 poogde zij een opvolger voor de zaak te vinden. In 1985 is dat uiteindelijk gebeurd. Het officiële adres was nieuwe Binnenweg 263c

Claes de Vriese kreeg rond 1270 van graaf Floris V vergunning om Schoonderloo te bedijken. Al in 1454 liep door de Coolpolder een binnenweg van Rotterdam naar Schoonderloo. Ze werd Coolsche weg of Binnenweg genoemd.

De foto is gemaakt door de Fototechnische Dienst Rotterdam en komt uit het Stadsarchief Rotterdam. De informatie komt van de site https://www.edschulte.nl/WONEN/carel’spatat.html en uit het Stadsarchief Rotterdam

Met medewerking van Rotterdam van toen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *