Radio Hertogjansplace
CentrumRotterdam van toen

De Kruiskade in de richting van de Coolsingel met links onder andere het Hilton, 1964

De Kruiskade bestond al in de late middeleeuwen en was een lage dijk (ook kade genoemd) tussen de Coolpolder en het ambacht van Schoonderloo enerzijds en West Blommerdijk en het ambacht van Beukelsdijk anderzijds. De Kruiskade had naast een waterkerende functie ook een verkeersfunctie.

De Kruiskade is een naoorlogse winkelstraat tussen de Coolsingel en de Karel Doormanstraat die gekruist wordt door de Lijnbaan en waaraan onder meer drie voormalige bioscopen – Thalia, Lumière en Corso – staan. Ook het vooroorlogse oude Luxor en het Grand Hotel Central liggen aan de Kruiskade en voorts is het naoorlogse Hilton Hotel er gevestigd.

De foto is gemaakt door de Fototechnische Dienst Rotterdam en komt uit het Stadsarchief Rotterdam. De informatie komt van Wikipedia.

Met medewerking van Rotterdam van toen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *