Radio Hertogjansplace
BlijdorpRotterdam van toen

Wegwerkzaamheden bij de Statenweg, 1955

Uit het Rotterdamsch Parool van 12 november 1955:


Onze fotograaf maakte een korte zwerftocht door Rotterdam. Vier van de haast ontelbaar vele opgebroken straten, die hij daarbij tegenkwam, legde hij op de plaat vast. Vier foto’s; ‘t zouden er ook veertien of misschien wel veertig geweest kunnen zijn.

De Schiekade, bij de Provenierssingel wordt opnieuw bestraat, evenals de Statenweg (zie foto). Vóór de Claes de Vrieslaan en het Middellandplein geasfalteerd kunnen worden, moet er eerst een en ander met de buizen gebeuren. Het Weena wacht op aansluiting. Nog steeds moet het verkeer gebruik maken van één baan. Het werk hier is echter op een oor na gevild.

De fotograaf is Cock Tholens en de foto komt uit het Stadsarchief Rotterdam. De informatie komt via delpher.nl uit het Rotterdamsch Parool van 12 november 1955.

Met medewerking van Rotterdam van toen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *