Radio Hertogjansplace
Rotterdam enzo

Alvarado heerst in Belgisch Merksplas en boekt tweede veldritzege op ri

Veldrijdster Ceylin del Carmen Alvarado heeft zaterdag haar tweede overwinning op rij geboekt in de Superprestige. De oud-wereldkampioene won in het Belgische Merksplas op dominante wijze.

De 24-jarige Alvarado heerste vrijwel van start tot finish in Merksplas. De wereldkampioene van 2020 kon als enige reageren op een snelle start van Marianne Vos, die zelf vrij snel moest lossen. Alvarado reed vervolgens onbedreigd naar de winst.

Achter Alvarado finishte Denise Betsema op achttien seconden op de tweede plek, gevolgd door Inge van der Heijden. Wereldkampioene Vos zakte na de snelle start ver terug en eindigde als tiende.

De overtuigende overwinning is nog maar eens een bevestiging dat Alvarado na ziekte en blessureleed terug is op haar oude niveau waarmee ze tussen 2019 en 2021 in het veldrijden heerste. Ze was ruim een week geleden ook al de beste in de Superprestige-cross in Niel. Dat was haar eerste overwinning in anderhalf jaar.

Door de twee overwinningen op rij doet Alvarado bovendien weer helemaal mee in de top van het klassement van de Superprestige. Ze nam de leiding over van Betsema, die evenveel punten heeft (43). Alvarado heeft één cross meer gewonnen dan haar landgenote.

Van der Haar tweede bij mannen

Later op de dag moest Lars van de Haar in Merksplas genoegen nemen met de tweede plaats. De overwinning ging naar de Belg Laurens Sweeck. Zijn landgenoot Michael Vanthourenhout werd derde.

Voor Tom Pidcock was de wedstrijd in Merksplas zijn eerste cross sinds hij eind januari in het Amerikaanse Fayetteville de wereldtitel veroverde. De 23-jarige Brit kon zich niet mengen in de strijd om de dagzege en finishte als zevende.

Klassementsleider Sweeck, de man in vorm met twee overwinningen in de afgelopen acht dagen, had na twee rondes al een aardig verschil gerealiseerd met de rest. Halverwege was alleen Van der Haar op vijftien seconden nog een gevaar.

Zondag volgt een cross om de wereldbeker in het Belgische Overijse.

Bron: NU.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *